Kézápolás

Kézápolás és manikűr

/upload/2016/03/kezapolas-350x234.jpg Kézápolás és manikűr

Klasszikus manikűr

A manikűr célja, az egészséges körmök formázása, ápolása, díszítése, a köröm környékén lévő bőrredők szakszerű ápolása. Első lépés, hogy a vendég kezet mos jó alaposan, akár körömkefe használata mellett, hogy az esetleg köröm alatt rekedt szennyeződéseket eltávolítsa. Utána a manikűrös szemrevételezi a kezét, lefertőtleníti speciális spray-vel, és az esetlegesen fenn lévő megkopott lakkréteget lemosó-folyadékkal eltávolítja. A megtisztított körmöket ezután olló és reszelő segítségével formázza, tompítja, majd a manikűrtálkában meleg vízbe áztatja a vendég kezét, hogy az így felpuhult körömágyat utána könnyedén feltolhassa és levághassa.

Francia manikűr

A francia manikűr menete ugyanaz, mint a klasszikusé: kézmosást követően lefertőtleníti a szakember a kezeket, majd ha nincs lakkréteg a vendég körmeim, akkor formázza azokat. Utána áztatja a kézfejet, hogy eltávolíthassa a felpuhult körömágy-felesleget, ezt követően pedig a polírozás következik, hogy a lakkréteg jobban tapadjon majd. A francia manikűrnél a kezelt köröm francia stílusú lakkozást kap, tehát lekeni először is egy alaplakkal, majd körömágy hosszabbítóval – ez egy testszínű lakk, amely egységes színt biztosít a körömnek -, míg a körmök végeit fehér sávval szegélyezi, fedőlakkal pedig fixálja a manikűrös. Végezetül a vitaminos ápolás és hidratáló krémezés sem maradhat el.

Paraffinos kézápolás

A paraffin-pakolás meleg hatású kezelés. A paraffin az iszaphoz hasonlóan nagyon rossz hővezető, így 60-70°C-on is alkalmazható. Nagyon lassan adja le a meleget, így tartós hatás érhető el vele. Előnye, hogy folyékony állapotban kenhető fel a kezelendő területre (így tökéletes fedőhatás érhető el), a felületen megszilárdul, így légmentesen átveszi a testrész alakját.
A kézápolás minden esetben fertőtlenítéssel kezdődik, ezután mechanikai peeling által ledörzsölik az elhalt hámsejteket, és felviszi a szakember a vitaminos ápolókrémet. Utána veszi kezdetét a paraffinos ápolás, melynél a felmelegített hatóanyagba belemártja a vendég a kezét két alkalommal is, majd megszilárdulás után műanyag és frottír kesztyűbe burkolja a kézfejet, és jól bekötik, hogy a hő hatására kitágult pórusok még nagyobb hatékonysággal szívják be a felkent krém hatóanyagait. Nagyjából 30 perc elteltével a paraffin megszilárdul és a kesztyű falára tapadva azzal együtt lehúzható. Az eredmény a puha és táplált bőr, melynek otthoni ápolására számos javaslattal szolgálhat a manikűröse.

Manikűr Deluxe

A klasszikus manikűr lépései kiegészülnek a kézi ápolás mellett gépi kezeléssel is, mely esetben a köröm körüli bőrmaradványokat finom gépi csiszolóval távolítja el a kezelő az apróbb enyeletlenségek kiküszöbölése érdekében.

LÁBÁPOLÁS SZAKSZERŰEN

Lábápolás

Az elhanyagolt láb nemcsak nem esztétikus, de sok egészségügyi probléma forrása is lehet. A pedikűr, a lábápolás célja az alsó végtagok állagának, normális, egészséges élettani működésének megtartása, javítása, valamint az öregedési folyamatok késleltetése.

Klasszikus pedikűr

A bőr meleg vizes és illóolajos áztatásával kezdődik a klasszikus kezelés kb. 15 percig, majd a lábat fertőtleníti a pedikűrös, és megkezdi a bőrkeményedések eltávolítását szikével. Miután ezzel elkészült, feltolja a felpuhult körömágyat, majd lerövidíti a körömhosszt csípővel, reszelővel, kivágja a körömsarkokat és eltávolítja a benövéseket. Újra lefertőtleníti a lábfejet, majd hidratáló masszázskrémmel bekeni és röviden átmasszírozza, hogy ezáltal is frissebb érzetet keltsen a vendégben.

SPA pedikűr

Első lépésként fertőtleníti a lábfejet, majd az illatos lábfürdőben felpuhítja a későbbi kezelés megkönnyítéséért. Az áztatási idő után kezdetét veszi a klasszikus pedikűrből ismert fertőtlenítés, bőrréteg leszedése, körömágyfeltolás, körömrövidítés, reszelés, benőtt körömszélek eltávolítása, majd újabb fertőtlenítést követően gépi csiszolóval is még selymesebbé és egyenletesebbé varázsolja a vastagabb szaruréteggel borított területeket. Mindezek végén hidratáló krémmel átmasszírozza a talpakat, lábfejeket és lábszárat, hogy a végén úgy érezze: a föld felett lebeg.

Pedikűr Deluxe

A fertőtlenítés és áztatás után a pedikűrös elvégzi a klasszikus esztétikai mozzanatokat, majd mechanikai peeling segítségével felpuhítja a bőrt és tágabbá teszi a pórusokat, hogy a gyógynövényes krém hatóanyagai mélyebbre szívódjanak és a felpezsdült vérkeringés által jobban hasznosuljanak.

 

 

 

Jelentkezzen kezelésünkre még ma!

Időpontkéréshez hívja a
+36 70 947 7347 telefonszámot,
vagy kérjük töltse ki az űrlapot.

Kollégánk hamarosan visszahívja, hogy időpontot egyeztethessünk, illetve megbeszélhessünk minden egyéb felmerülő kérdést is.
Jelentkezését előre is köszönjük!

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot és hozzájárulok az itt megadott személyes adataim kezeléséhez a nyilatkozatban foglaltak szerint.