Ájurvéda

Ájurvéda - Az élet tudománya

Tradicionális ajurvéda kezeléseink – ahogy azt Indiában is tennék!

/upload/2016/12/ayurveda_02-350x234.jpg Ayurveda Kép forrás: thapovanayurveda.com

Az ájurvéda egy szanszkrit kifejezés, jelentése: az „élet tudománya„, egy 5000 éves holisztikus gyógyászati rendszer, ami nem ''csak'' a betegségek gyógyításával, hanem inkább annak megelőzésével foglalkozik.

Az ájurvéda holisztikus szemléletével a gyógyító szakember nemcsak a betegséget, a megbetegedett szervet, vagy testrészt, hanem az embert gyógyítja, és az egészségét kívánja helyreállítani és fenntartani; mindezt úgy, hogy minden egyén a saját alkatára és állapotának megfelelő, egyedileg meghatározott terápiában részesül.

Santevíta szemlélete szinte minden kezelésében a holisztikus szemlélet, a teljes emberre figyelés, így természetes hogy nálunk ezt a gyógymódot is megtalálhatja, nálunk.

Panchakarma workshop részletek a lap alján!

Ájurvéda szolgáltatásaink:

Abhyanga - Tradicionális keralai fájdalom megszüntető masszázs

Olajjal kenjük be az egész testet, majd ritmikus és szisztematikus mozdulatokkal végig masszírozzuk az izmokat, az idegeket és a létfontosságú szerveket. Ez a masszázs ellazítva, feloldva a feszültséget az izmokban mély relaxált állapotba juttatja a testet. Egy ajurvédikus masszázs után az ember szinte újjászületik. A test valósággal pezseg az életerőtől. A rendszeres olajos masszázs minden ember számára ajánlott.

Fej-nyak- és arc masszázs

''Az ayurvédikus masszázs részmasszázsa, amikor is a fejjel, nyakkal, vállövvel és arccal foglalkozunk, a masszázs révén a vérkeringés felpezsdül, az agyi funkciók fokozódnak, csökkenti az álmatlanságot, a nyak és váll vonalán kialakult izom blokkokat néhány kezelés teljesen feloldja.''

''A masszázs egy intenzív, meleg olajjal végzett fejmasszázzsal kezdődik, mely kiválóan serkenti a vérkeringést, fokozza a fej és a koponyai szervek oxigénellátását. A fejmasszázst a homlok, a nyak-vállöv és az arc gyógyolajos masszázsa követi. A kezelés során a gyógyolaj összetevői által kitisztulnak a nyaktól felfelé eső szervekben, és a bőrben található méreganyagok.''

Hátmasszázs

„A személyre szabott meleg gyógy-olajos kezelés a fej, nyak, váll és hát területén történik. Voltaképpen ez a masszázs részét képezi a teljes testmasszázsnak, az Abhyanga-nak, de ilyenkor ezt hosszasabban végezzük. Az ayurvédikus hát-masszázs legjobb hatása a masszázstechnika és a különleges, sok indiai gyógynövény kivonatát tartalmazó gyógy-olaj együttes alkalmazásával érhető el.„

Shirodhara - az indiai kényeztetés felsőfoka

''A Shirodara egy nagyon hatékony nyugtató kezelés. A terápia során a nyaktól felfelé eső régió alapos átmasszírozását követően folyamatos olajcsorgatás történik a homlokra egy felfüggesztett bronztálból. Az olaj természetesen ebben az esetben is meleg, mint minden ayurvédikus terápia során, elősegítve ezzel a bőrbe való könnyedebb behatolását. Az olajat mindig az adott egyén konkrét problémáinak megfelelően állítják össze a terápia során. A felgyorsult életvitelt és a gondolatok folytonos kavargását, aggodalmainkat a meleg, nehézkes esésű olaj tudja a lelassulás és megnyugvás állapota felé terelni. Nem hiába éppen a homlok régióját érinti főleg a meleg, csorgó olaj, ami ezáltal az idegrendszer központját célozza meg. A Shirodarát a kezelt terület gyógynövényes gőzölése koronázza meg, amely még jobban lazítja a görcsös fejtetői izmokat, és megnyitja a fejbőr pórusait az olaj gyors beszivárgását eredményezve.''

Kati basti és Lepana

''Valamennyi Basti kezelés közös motívuma az, hogy az adott terület köré meghatározott anyagból készített tésztaszerű falat emelnek. Ennek lényege, hogy a tészta fal nem engedi kifolyni a területre öntött gyógy olajokat, s így azok sokáig áztathatják a kezelendő területet, ezáltal biztosítva lehetőséget az olajoknak a legmélyebb rétegekbe való eljutásra.''

Ezen belül a Kati basti során a hát alsó részénél, az alsó gerincszakaszon gyógy krémből kialakított medencében, speciálisan kiválogatott gyógynövényekből készített meleg olajat rekesztünk el, mely így egy különleges gerinc-gyógyfürdőt eredményez. A kezelés nagyon hatékonyan enyhíti a hátfájást, a gerincbántalmakat, a lumbágó okozta kellemetlenségeket, a csigolya közti porckopás okozta tüneteket, valamint az isiászból eredő fájdalmakat.

A terápiába beépített Lepana kezelés során pedig a gyulladások környékét olyan gyógynövényekből készült kenőccsel kenik be, amelynek összetétele a betegség természete szerint változik.

Janubasti és Lepana

''A Janu Basti során a térdízület köré helyezett tésztafalakkal megtartott gyógyolajok kifejezetten javítják a térdizület keringését és erősségét. Emellett gyógyítja a térdizületi kopások következményeként jelentkező térdizületi gyengeséget és kopásokat, az ízületi osteo-arthritist, továbbá segítségével a térdízületi nedv is hatékonyabban termelődik.''

Talp és láb reflexmasszázs

Ez a természetes gyógyító művészet azon alapul, hogy a talpon,kezen és füleken többszáz reflexpont található, melyek kapcsolatban állnak a test különböző részeivel.
Javítja a keringést, és harmonizálja a belső szervek működését.

KATIBASTI - Ájurvédikus gerinc gyógyítás

A gerinc alső részére különleges gyógynövényekből, és krémekből egy kis medencét készítenek, és ezt feltöltik gyógynövény olajokkal. Ezek felszívódása segíti az isiász, lumbágó, porckorongsérv gyógyítását, a fájdalmak enyhítését.

Panchakarma tisztító csomag

Nagyon sok ember szenved a testében felgyülemlett méreganyagoktól, vagy a megemésztetlen ételrészecskék (salakanyagok) szervezetben rekedésétől. A méreganyagok nem csak a betegségek okozói, de akadályozzák a tápanyagok feldolgozását is. Ha nem tisztítjuk meg a testünket ezektől a felgyülemlett salakanyagoktól, nem is tudjuk majd felszívni a megfelelő ételeket és fűszereket.
A legtöbb betegség –a krónikus betegségek is (pl. ízületi gyulladások, allergia, rák, stb.)- sokszor összefüggésben van a testben lévő méreganyagokkal.
A Panchakarma egy radikális tisztitókúra az egészséges emberek testi lelki megtisztítása, megújulása érdekében.
Megelőzésre 8 napos általános tisztítást, probléma esetén pedig 14 napos speciális személyre szabott kúránkat javasoljuk. A 8 napos tisztító program ára szállás és fürdőbelépő nélkül: 160.000,- Ft. A 14 napos program ára szállás  és fürdőbelépő nélkül: 280.000,- Ft 

Panchakarma workshopot szervezünk 2017 február 10-11-12 és 24-25-26 napokon reggel 9-16 óráig. A workshop bemutatja a 8 és 14 napos kúráinkat, különböző problémákra specifikus kezeléseket, hatóanyagokat és ételeket ismerhetnek meg a szakemberek és a lelkes vendégek, akik mielőtt belevágnának a kúrába, tájékozódni szeretnének a program részleteiről. A workshop ételkészítési ismereteket is magába foglal a maszázstechnikák és a tisztító eljárás érdekességei mellett. Mindkét modulra való előre fizetés esetén a workshop ára: 145.000,- Ft Az összeget az alábbi bankszámlaszámra kérjük befizetni, vagy átutalni. Santevíta Kft. MKB Zrt. 10300002-10534826-49020015 

Bármelyik masszázsfajtánk, vagy programunk érdekli, vagy szeretne tanácsot kérni a választáshoz, kérjük, hívja a +36 30 199 0553 telefonszámot, vagy jelentkezzen itt, kollégánk hamarosan visszahívja! 

Jelentkezzen kezelésünkre még ma!

Időpontkéréshez hívja a
+36 70 947 7347 telefonszámot,
vagy kérjük töltse ki az űrlapot.

Kollégánk hamarosan visszahívja, hogy időpontot egyeztethessünk, illetve megbeszélhessünk minden egyéb felmerülő kérdést is.
Jelentkezését előre is köszönjük!

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot és hozzájárulok az itt megadott személyes adataim kezeléséhez a nyilatkozatban foglaltak szerint.